Alla kan sjunga

Alla kan sjunga – cirkel, tio träffar

Alldeles oavsett din sångbakgrund: här kan du hitta nya kvaliteter hos dig själv och leva ut din sångupptäckarglädje en gång i veckan, med stöd från engagerade kurskompisar.
     Regelbundenheten är kanske extra meningsfull för den som sällan har tagit sig ton och ger styrka till en bestående utveckling.

Antalet deltagare per cirkel är begränsat i dessa exklusiva cirklar, med gott om tid för var och en att utvecklas på sina egna villkor; beroende på individuella utgångspunkter och mål.
     Dina mål sätter du själv  och alla övningar är förstås helt frivilliga och sker i takt med var du är just då med din sång.

Några gemensamma mål har vi, som att ha roligt, må bra, komma vidare och inte låta oss stoppas av gamla begränsningar.
     Inget annat än sång gör dig så enkelt friskare, starkare, gladare och mer balanserad. Lungor och sinne luftas och kemiska nyttigprocesser kommer igång i kroppen. Utan biverkningar.

Alla kan sjunga-cirkel
Tid:  Torsdagar 18.00–19.30. Start 9 mars 2017, 10 ggr;
med uppehåll vecka 16 och 17.
Plats: Centralt i Stockholm, lokal ännu ej klart.
Ledare: Monica H Sperens.
Kostnad: 2.360:- inkl moms.SÅNG PÅGÅR

För att gå denna cirkel måste du först ha gått Alla kan sjunga-cirkeln

SÅNG PÅGÅR, 10 TRÄFFAR
Tid:  Tisdagar 18.00–20.00. Start 7 februari 2017.
Plats: Tengdahlsgatan 32, Barnängen.
Ledare: Monica H Sperens.
Kostnad: 2.360:- inkl moms.

SÅNG PÅGÅR, 10 TRÄFFAR
Tid: 
 Onsdagar 18.00–20.00. Start 8 februari 2017.
Plats: Prel. Tengdahlsgatan 32, Barnängen.
Ledare: Monica H Sperens.
Kostnad: 2.360:- inkl moms.


SJUNG VIDARE

Två roliga och utvecklande kortkurser. Varje träff omfattar två träffar.
• För att gå Sjung vidare-kurserna behöver du först ha gått Alla kan sjunga-cirkeln; i år eller tidigare.
• I årets Alla kan sjunga-cirkel ingår Sjung vidare.

Jazz & folksång, uttrycksfullt och inspirerande. Du får träna på uttryck och mod, tillsammans med dina kurskompisar. Här är individens sångupplevelse i centrum. Rösten bär på en färg och en känsla som är typisk för var den kommer ifrån. Folksång är kulturella uttryck, med olika sätt att sjunga på i hela världen. Jazz å sån't vill beröra både sångaren och publiken och bära fram personliga känslor. Du leker och testar.

Stämsång, lätt och lekfullt. Du får träna på att lyssna, och sjunga tillsammans. Här är den gemensamma sången viktigast, för i stämsång är varje individs röst som en liten del i ett större instrument. Tillsammans utforskar vi hur det låter när vi sjunger unisont, i enkla stämmor och kanon. Du tränar gehör och samarbete.

Sjung vidare, Jazz och folksång
Tid:  Torsdagar 18.0020.00. 4 maj och 11 maj 2017. 
Plats: Tengdahlsgatan 32, Barnängen.
Ledare: Monica H Sperens.
Kostnad: 480:- inkl moms.
Sjung vidare, Stämsång

Tid:  Torsdagar 18.0020.00. 18 maj och 25 maj 2017. 
Plats: Tengdahlsgatan 32, Barnängen.
Ledare: Monica H Sperens.
Kostnad: 480:- inkl moms.
Om du går bägge Sjung vidare-kurserna betalar du endast 860:-.Prova-på-kurs, två träffar.

Det här är en inbjudan till en härlig, inspirerande, sjungande vårstart för dig som vill börja utveckla och lära känna din sångröst bättre. Sångglädje utlovas. Och nya insikter i stödjande gemenskap. Max åtta deltagare, så det blir gott om plats för handledning av var och en. Monica H Sperens, skaparen av uttrycket och metoden Alla kan sjunga leder kursen. Sångerna vi använder är enkla och roliga.

• Fokus på andningen: Varför blir jag trött? Varför räcker inte luften? Hur kommer det sig att det känns så tunt och pipigt? Varför hörs jag inte?

• Fokus på gehöret: Sjunger jag falskt? Varför hör jag inte min röst? Hur kommer det sig att jag tappar tonen när jag sjunger ensam? Hur kan alla andra veta hur de ska sjunga? Vad är gehör? Kan man verkligen lära sig att sjunga rent?

• Fokus på vokaler och andra kul klangskapande tips: Hur gör jag för att släppa ut min instängda, hoptryckta röst? Hur gör jag rösten varm och mjuk istället för kall och hård (eller tvärtom)? Hur hänger hur det låter ihop med hur det känns?

• Fokus på avspänning: Hur kan jag spänna de muskler som behövs vid sjungandet och samtidigt släppa andra spänningar? På vilket sätt märks min inställning till rösten i mitt sjungande? Är jag bekväm när jag sjunger? Har jag roligt? Hur gör jag för att våga

Alla kan sjungaprova-på
Tid:
 Kursen omfattar två möten; måndag 28 augusti och 4 september 2017, kl 1819.30.
Plats: Tengdahlsgatan 32, Barnängen.
Ledare: Monica H Sperens.
Kostnad: 680:- inkl moms.


Titta också gärna in på www.allakan.nu