Sångsemester på Korsika

Medan Medelhavet ännu är varmt följer vi sångfåglarna söderöver.

Vid havet på den västra sidan finns en liten ort, influerad av italiensk arkitektur, som heter Ile Rousse. Den är vår hemmahamn.

De första dagarna fyller vi med härliga kristallklara salta bad, vid någon av de nära stränderna, eller sötvattensbad i hotellpoolen, vandringar i stad och berg, gemensamma sångstunder på terrassen mot havet och i vårt alldeles egna sällskapsrum; bridgerummet.

Det rosa hotellet, en pampig byggnad i kolonialstil, har generösa ytor och stora rum. Och läget är idealiskt; 50 meter till centrum och 200 meter till stranden. Hotellet har tennisbana, pool, bar och hiss – och air condition på rummen, vilket kan vara skönt för vädret är fortfarande varmt. Det brukar hålla sig runt 27° i luften och 22° i havet så här års.

Sångkursen kommer att hållas hemma på hotellet. Vi äter en härlig trerättersmiddag tillsammans på kvällarna, det ingår. Liksom frukostbuffé på morgnarna.

På tisdagen börjar festivalen i Calvi, som är en av många anledningar till att vi åker till Korsika. Korsikanerna har en mycket berörande sångtradition, hämtad från klostrens värld, med mångstämmiga, mustiga manskörer.
    Troligen tillbringar vi hela dagen i denna förtjusande stad. För att på kvällen vid Citadellet vara med om invigningen av "La XVI emê èdition de rencontres de chants plyphoniques a Calvi".

Onsdag och torsdag blandar vi sånggemenskapen i bridgerummet med fria aktiviteter.

På fredagen tar vi oss åter till festivalen i Calvi. Vår veckoplanering kan eventuellt ändras beroende på festivalprogrammet.

Under lördagen har vi hela dagen för oss att göra vad vi inte hunnit under veckan, kl 21.10 flyger vi mot norr igen.

I år gör Sångsemester på Korsika uppehåll. Nästa gång blir 7–14 september 2018.